Bedankt Klaas Vaak (Tom Mulder) voor jaren radio

Zingend, in een pingel op Radio 3, vrij naar pratend paard Mr. Ed: “A horse is a horse of course of course, and no one can talk to a horse of course. That is of course unless the horse is the famous mister Tohooom Mulder!” Het is maar één herinnering aan Tom Mulder. De radiomaker is op 72-jarige leeftijd overleden.

Nederland leert Tom Mulder kennen op 16 mei 1969, als hij onder het pseudoniem Klaas Vaak programma’s gaat maken voor zeezender Radio Veronica, zoals Ook Goeiemorgen. De door hem gebruikte tune (Scarlett O’Hara, van Jet Harris & Tony Meehan) wordt daardoor legendarisch.

In 1973 stapt hij over naar de TROS. Bekende programma’s zijn 50 pop of een Envelop en De Havermoutshow. Na de TROS werkt Mulder voor het eerste commerciële kabelradiostation van Nederland Cable One, gevolgd door Radio 10 Gold. Op tv werkt Mulder als commentaarstem bij RTL 4.

En nu is hij niet meer. Na een kort ziekbed overlijdt Tom Mulder op 2 januari 2020, maakt zijn collega Erik de Zwart bekend op 9 januari 2020. Hij is in besloten kring gecremeerd.